Om Paranix

Paranix har listet de mest almindelige spørgsmål om hovedlus nedenfor. Hvis dit spørgsmål ikke er her, kan du kontakte os.

Hvor køber man Paranix?

Paranix kan købes på apoteket.

Hvordan virker Paranix?

Paranix Sensitive har en dobbeltvirkende teknologi til behandling mod hovedlus og æg. Produkterna verkar genom att torka ut och kväva lössen och äggen. Produkterne virker ved at udtørre og kvæle lusene og deres æg. Då produkterna verkar mekaniskt kan resistens mot produkterna inte utvecklas. Da produkternes virkning er mekanisk, kan der ikke udvikles resistens mod produkterne.

Hvor mange behandlinger skal der til for at blive af med hovedlus?

Antallet af behandlinger varierer afhængigt af hvilken type Paranix-behandling, du vælger. For Paranix Spray, Paranix Solution og Paranix Shampoo anbefales det, at man gentager behandlingen efter 7 dage. Med Paranix Sensitive er det kun nødvendigt at behandle en gang for at komme af med både lus og æg. Uanset hvilken Paranix-behandling, man bruger, er det vigtigt altid at anvende en tilstrækkelig mængde af produktet. Det er vigtigt for en vellykket behandling.

Hvor ofte kan jeg anvende Paranix?

Du kan anvende Paranix så ofte, som det er nødvendigt. En eller to behandlinger er som regel tilstrækkeligt til at fjerne lusene (afhængigt af produkt). Men det er muligt, at de, der er blevet behandlet, kan få lus igen fra nogen, som ikke er blevet behandlet. Hvis dette sker, kan du anvende Paranix igen uden nogen risiko.

Hvad sker der, hvis jeg finder nye lus efter den første behandling med Paranix?

Du skal huske på, at der kan findes æg, som bliver klækket efter den første behandling, du kan have små lus, nymfer, i håret. Det behøver du ikke blive bekymret for, da nymfer først bliver kønsmodne efter ca.10 dage. Indtil da lever de af blod ligesom voksne lus, men de er for unge til at forplante sig. Hvis du behandler håret en gang mere, fjerner du disse nymfer.

Du kan også være uheldig at blive smittet igen. Hvis du har nye, fuldvoksne lus i håret, bør du snarest muligt foretage en ny behandling med Paranix.

Fra hvilken alder kan man anvende Paranix?

Paranix Spray, Paranix Solution og Paranix Shampoo kan anvendes fra 2 år. Paranix Sensitive kan användas från 6 månader. Paranix Sensitive kan anvendes fra 6 måneder.

Har Paranix nogen bivirkninger?

Paranix indeholder ingen giftige insektmidler. Eventuelle bivirkninger er begrænsede, men kan forekomme: irritation rundt om øjnene, irritation i hovedbunden, irritation og rødme i hovedbund, ører og nakke. Som en generel forsigtighedsforanstaltning råder vi gravide og ammende at rådføre sig med apotekspersonalet eller en læge før anvendelse.

Hvilken forskel er der mellem Paranix og produkter mod hovedlus, der er klassificeret som lægemiddel?

I modsætning til luseprodukter, der er klassificeret som lægemiddel, virker Paranix helt mekanisk og lusene kan derfor ikke udvikle resistens over for Paranix.